Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 mars 2003

Datakom i GSM-nät

Tillsammans med Siemens har Possio utvecklat ett GPRS datamodem i PC-kortsformat avsett för bärbara datorer. Kortet möjligör datakommunikation i GSM nät.
Possio har utvecklat ett GPRS PC-kort, GCC, för ett antal mobiloperatörers räkning. Dessa har saknat ett kort som möjligör för användare av bärbara datorer att enkelt kunna koppla upp sig i höga hastigheter när man inte befinner sig på kontoret eller i områden med WLAN eller Bluetooth täckning.

Med GCC ska användarna kunna fortsätta att prata i sin vanliga mobiltelefon samtidigt som datorn är uppkopplad mot Internet eller ett intranet. GCC är utvecklat tillsammans med Siemens som svarar för radiomodulen i kortet.

Kortet kommer främst att erbjudas direkt från mobiloperatörer som tillsammans med skräddarsydd programvara för GPRS datakommunikation kommer att kunna erbjuda olika paket för datalösningar. Kortet fungerar direkt i de flesta operativsystem men genom att använda operatörsspecifik mjukvara tas många av specialfunktionerna i GSM nätet tillvara.

Kortet lanseras på Cebit 2003 och kommer att finnas tillgängligt från operatörer och dataåterförsäljare under andra kvartalet 2003. Slutpriset bestäms av respektive operatör.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2