Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 13 mars 2003

Ny sigma-delta-A/D-omvandlare

24-bitars sigma-delta-A/D-omvandlare sätter ny standard för strömförbrukning och prestanda i bärbara datorer.
En ny 24-bitars sigma-delta-A/D-omvandlare har lanserats av Analog Devices. Enheten är konstruerad som 10-stifts MSOP-kapsel med inbyggd buffert och intern klockgenerator. Den är anpassad för bärbar mätutrustning, exempelvis tryck- och temperaturmätare eller våginstrument.

"Priserna på högupplösande sigma-delta-omvandlare fortsätter att sjunka. På så sätt blir tekniken mer tillgänglig, vilket gör att mätinstrumenttillverkarna konstruerar allt mindre och bättre mätsystem med högre prestanda och lägre strömförbrukning. Därför måste kretstillverkarna kunna tillhandahålla fler och bättre alternativ", säger Mike Britchfield, som är produktchef för sigma-delta-omvandlare på Analog Devices. "Med den nya omvandlaren höjer vi nivån för brusprestanda och fortsätter att ligga i framkant när det gäller låg strömförbrukning."

A/D-omvandlaren finns i två utföranden som heter AD7790/91 och AD7788/89.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1