Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 april 2003

Nyemission igen?

Ericsson kommer antagligen att be aktieÀgarna om Ànnu mer pengar i en nyemission. Ericsson Àr svagare i dag Àn för ett Är sedan, dÄ den förra nyemissionen pÄ 29 miljarder kronor aviserades.
Strax innan den förra nyemissionen meddelades det att Ericssons betalningsberedskap var sĂ„ starkt att man skulle klara sig utan en emission. ÄndĂ„ blev det en nyemissionen september 2002 för att en likviditetskris skulle undvikas. Enligt tidningen AffĂ€rsvĂ€rlden Ă€r Ericsson nu sannolikt Ă€nnu mer utsatt Ă€n för ett Ă„r sedan. Vid Ă„rsskiftet hade bolaget 66 miljarder i kassan. Kassaflödet Ă€r fortsatt negativt och analytikerna spĂ„r förlust i Ă„r och nĂ€sta Ă„r. Ericsson kan i praktiken inte lĂ„na mer pengar pĂ„ marknaden, de tillgĂ„ngar som finns att sĂ€lja har fallit i vĂ€rde och dollarraset urholkar resultatet och finanserna, skriver tidningen.

"Om du tittar pÄ vÄra finanser i dag och tar hÀnsyn till de lÄn och konvertibler vi har Àr min bedömning att vi klarar oss. Det kan ju Àndras om nÄgot mycket allvarligt intrÀffar", sÀger Ericssons avgÄende VD Kurt Hellström under en presskonferens.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1