Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Anders Lindgren,<br>VD Abelko Elektronikproduktion | 11 april 2003

Satsning i norr

Industrifonden investerar i LuleÄbaserade elektronikföretaget Abelko, som expanderar med sikte pÄ fördubblad omsÀttning och volym inom tre Är.
&quot;Vi Àr duktiga pÄ teknik, utveckling och produktion. Men vi mÄste sÀlja mer för att utveckla företaget&quot;, sÀger VD Anders Lindgren till NSD.
Abelko har lyckats knyta till sig Industrifonden och en privat investerare som delÀgare.

&quot;Nu har vi fÄtt större ekonomiska muskler och fÄtt rÄd att bygga ut vÄr marknadsorganisation. Det har redan givit resultat&quot;, fortsÀtter han. &quot; Vi har knutit fyra nya ÄterförsÀljare till oss och flera nya industrikunder. DÀrför anstÀller vi ytterligare en sÀljare för att nÄ Ànnu fler ÄterförsÀljare och industrikunder. I dag har vi en tillverkningsvolym pÄ cirka 10000 artiklar per Är. Inom tre Är skulle vi behöva fördubbla volymen, och kanske öka antalet anstÀllda till cirka 30. Vi siktar pÄ en försÀljningsökning till 30-35 miljoner kronor per Är under perioden.&quot;, sÀger Anders Lindgren till NSD.

Abelko Innovation grundades 1970 i LuleÄ. Företaget marknadsför lösningar i form av totalkoncept innehÄllande hÄrdvara, mjukvara och serviceÄtaganden. Abelko tillverkar bÄde egna produkter och legoprodukter. Företagets huvudsakliga omrÄden Àr styr- och reglerteknik för vÀrme, mÀtsystem för energi-, klimat- och processmedia, kommunikation och styrning via radio eller trÄdförbindelse, styrsystem för olika maskiner och processer samt medicinsk utrustning. Företaget har en utvecklingsavdelning bestÄende av 7 personer. Under vissa uppdrag samarbetar man Àven med Mikromakarna i Pajala.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2