Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 02 maj 2003

Armeorder till Saab Training

Brittiska armén väljer utrustning från Saab Training Systems.
Saab Training Systems, Huskvarna, Sverige, har tecknat ett kontrakt värt över 80 miljoner kronor förutom optioner och support. Kontraktet omfattar leverans av den laserbaserade BT46-simulatorn för användning i programmet för nästa generations lätta antitankvapen (Next Generation Light Anti-Armour Weapon Programme - NLAW) till den brittiska armén.

- Detta kontrakt kommer ytterligare att stärka Saab Training Systems ställning som en av huvudleverantörerna av utbildningsutrustning för den brittiska armén, säger Johan Ohlson, VD, Saab Training Systems.

Träningssystemet BT46 NLAW är en nyckelkomponent i NLAW-programmet och förser användaren med den realism som behövs vid skjututbildning och handhavande i en taktisk miljö.

Utrustningen kommer att användas tillsammans med befintliga simulatorer för DFWES (Direct Fire Weapon Effect Simulator), som tidigare har levererats och nu supporteras av Saab Training Systems i Storbritannien, Tyskland och Kanada.

Saab Bofors Dynamics är huvudleverantör av det kompletta NLAW-systemet till den brittiska armén.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2