Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
MWM 3250 MKIII Elektronikproduktion | 15 maj 2003

TAC installerar selektivlödlina

TAC i VÀsterhaninge installerar en ny selektivlödlina. Systemet fasar ut vÄglödningen som separat process.
Selektivlödsystemet Àr en MWM 3250 MKIII multifunktionsmaskin frÄn Tyska SEHO. Nils Rothman pÄ TAC berÀttar att man med installationen av detta system helt fasar ut vÄglödningen som separat process och samlar all lödning av hÄlmonterade komponenter till ett och samma flöde.

Systemet bestÄr av fyra separata lödenheter dÀr tvÄ stationer Àr rena minilödvÄgar, en enhet Àr avsedd för matrislödning av produkter som gÄr i större volymer samt ett vÄglödaggregat för kretskort dÀr selektivlödning inte Àr nödvÀndig. Flussning sker i en separat flussrobot med ultraljudsmunstycken som liksom förvÀrmnigszonen arbetar parallellt med lödprocessen. Tack vare att en scararobot hanterar kretskortet under lödprocessen har flexibiliteten ökat och möjliggör dopplödning och draglödning samt full frihet att nÄ lödstÀllet. Selektivlödmaskinen Àr sammankopplad med kretskorthanteringssystem frÄn Electro-Design i Gimo till en befintlig PMJ uddamonteringsmaskin.

SEHO Àr marknadsledande inom selektivlödning och har över 100 system av den hÀr typen levererade vÀrlden över. AnlÀggningen hos TAC Àr den mest komplexa SEHO byggt hittills. SEHO och Electro-Design representeras av Svenska Krets-Teknik i Sverige och Norge.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2