Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
MWM 3250 MKIII Elektronikproduktion | 15 maj 2003

TAC installerar selektivlödlina

TAC i Västerhaninge installerar en ny selektivlödlina. Systemet fasar ut våglödningen som separat process.
Selektivlödsystemet är en MWM 3250 MKIII multifunktionsmaskin från Tyska SEHO. Nils Rothman på TAC berättar att man med installationen av detta system helt fasar ut våglödningen som separat process och samlar all lödning av hålmonterade komponenter till ett och samma flöde.

Systemet består av fyra separata lödenheter där två stationer är rena minilödvågar, en enhet är avsedd för matrislödning av produkter som går i större volymer samt ett våglödaggregat för kretskort där selektivlödning inte är nödvändig. Flussning sker i en separat flussrobot med ultraljudsmunstycken som liksom förvärmnigszonen arbetar parallellt med lödprocessen. Tack vare att en scararobot hanterar kretskortet under lödprocessen har flexibiliteten ökat och möjliggör dopplödning och draglödning samt full frihet att nå lödstället. Selektivlödmaskinen är sammankopplad med kretskorthanteringssystem från Electro-Design i Gimo till en befintlig PMJ uddamonteringsmaskin.

SEHO är marknadsledande inom selektivlödning och har över 100 system av den här typen levererade världen över. Anläggningen hos TAC är den mest komplexa SEHO byggt hittills. SEHO och Electro-Design representeras av Svenska Krets-Teknik i Sverige och Norge.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 09:32 V9.5.1-1