Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 21 maj 2003

Thin Film varslar 15

Amerikanska Intel har stÀllt in alla betalningar till Thin Film Electronics till följd av försenade leveranser. Femton anstÀllda tvingas nu gÄ.
Linköpingsföretaget Thin Film Electronics, med ett 60-tal anstĂ€llda, utvecklar plastminnen till datorer i samarbete med Intel. Dessa plastminnen förvĂ€ntas ersĂ€tta dagens kiselchip. Nu gĂ„r projekten trögare Ă€n förvĂ€ntat. "Under senaste kvartalet gjorde vi inga leveranser till Intel. Den ursprungliga tidsplanen har i vissa delar varit för optimistisk, sĂ€ger Rolf Åberg, VD Thin Film Electronics, till Östgöta Correspondenten. "Vi har teknologin och har gjort prototypkretsar, men vi har inte tagit det till den nivĂ„n dĂ€r man kan producera i stora volymer till lĂ„ga kostnader", sĂ€ger han.

Intel, som Àger 13 procent av Thin Film Electronics, har tröttnat och stoppat alla betalningar tills de krav som stÀllts uppfylls. Thin Film Electronics huvudÀgare, norska Opticom stÄr nu som enda finansiÀr tills vidare. Detta innebÀr att Thin Film nu tvingas göra sig av med 15 anstÀllda.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2