Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 maj 2003

Leab investerar i AOI

Lövånger Elektroniks (Leab) maskinpark har fått ett nytillskott. Det handlar om en anläggning för automatisk optisk avsyning (AOI) av märke Viscom S6054.
Denna miljoninvestering genomfördes vid årets början och utrustningen är nu intrimmad och i full drift vid företagets produktionsanläggning i Lövånger. Dagens elektronikkonstruktioner blir hela tiden mindre och samtidigt mer komplexa. Det gör det allt svårare att manuellt kontrollera att produkterna är korrekta, det mänskliga ögat och de vanliga hjälpmedlen hänger helt enkelt inte med.

"Vår nya utrustning gör det möjligt att automatiskt in-line kontrollera våra produkter och dessutom göra det mycket snabbare", berättar Christer Jonsson, teknikchef hos Leab. "Detta ger en större säkerhet samt snabbare återrapportering av resultatet. Sammantaget innebär det att våra kunder drar nytta av ökad effektivitet i produktionen, och samtidigt säkerställs att produkterna är felfria", avslutar Christer.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 00:02 V9.5.0-1