Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 27 maj 2003

North Node köper ABB Metering

North Node blir genom uppköpet den ledande leverantören av utrustning för energimätning.
De hårdare kraven på rättvisa elräkningar öppnar nu en stor europeisk marknad för mätning av bland annat el-, vatten och fjärrvärme. Bara i Sverige uppskattas marknadsvärdet till uppemot 11 miljarder. Det är bakgrunden till att North Node förvärvar ABB Metering.

- Bolagen passar varandra som hand i handske. North Node har den tekniska plattformen för
energimätning, ABB Metering har kundbasen, erfarenheten och kompetensen. Det är nyckeln till att komma in brett och fort på det här segmentet av energimarknaden, säger Johan Wachtmeister, VD i Ledstiernan som är huvudägare i North Node.

Fyraåringen North Node tog i fjol steget från utvecklingsföretag till affärsdrivande företag. Riskkapitalbolaget Ledstiernan är huvudägare tillsammans med Telenor Venture. ABB Metering med verksamhet i Stockholm och Karlskrona har ett 60-tal anställda. Samtliga anställda erbjuds att följa med till det nya bolaget.

North Node förvärvar 100 procent av tillgångarna samt all personal från ABB Automation Technologies. Köpeskillingen uppgår till ca 15 Mkr vilket är i nivå med tillgångarnas värde. Det 60-åriga ABB Metering har varit en del i ABB-koncernen och hette tidigare Svensk Värmemätning AB. Den sammanslagna omsättningen förväntas bli mer än 120 Mkr 2003.
Annons
Annons
Annons
Annons
Läs även
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1