Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 04 juni 2003

Habia Cable varslar 40

Specialkabeltillverkaren Habia Cable, dotterbolag till industrikonsernen Beijer Alma, har inlett ett omfattande åtgärdsprogram för att återställa lönsamheten. 40 anställda varslas.
Habias orderingång är något förbättrad jämfört med slutet av föregående år men priserna har sjunkit och pressat marginalerna. Programmet innebär en reducering av antalet anställda med ytterligare 40 personer till cirka 290 personer. Syftet med åtgärderna är att sänka kostnaderna med ytterligare 20 Mkr på årsbasis.

största personalneddragningen sker i den tyska produktionsanläggningen bland annat beroende på att delar av produktionen kommer att flyttas från Tyskland till Sverige. Från Sverige flyttas viss tillverkning till produktionsanläggningen i Kina.

I samband med dessa omstruktureringsåtgärder kommer Habia under andra kvartalet 2003 att reservera för kostnader för lageravveckling. Dessa kostnader bedöms uppgå till cirka 10 Mkr. Besparingsåtgärderna beräknas få full resultateffekt under första kvartalet 2004.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-25 11:14 V9.5.0-1