Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 04 juni 2003

Habia Cable varslar 40

Specialkabeltillverkaren Habia Cable, dotterbolag till industrikonsernen Beijer Alma, har inlett ett omfattande ÄtgÀrdsprogram för att ÄterstÀlla lönsamheten. 40 anstÀllda varslas.
Habias orderingÄng Àr nÄgot förbÀttrad jÀmfört med slutet av föregÄende Är men priserna har sjunkit och pressat marginalerna. Programmet innebÀr en reducering av antalet anstÀllda med ytterligare 40 personer till cirka 290 personer. Syftet med ÄtgÀrderna Àr att sÀnka kostnaderna med ytterligare 20 Mkr pÄ Ärsbasis.

största personalneddragningen sker i den tyska produktionsanlÀggningen bland annat beroende pÄ att delar av produktionen kommer att flyttas frÄn Tyskland till Sverige. FrÄn Sverige flyttas viss tillverkning till produktionsanlÀggningen i Kina.

I samband med dessa omstruktureringsÄtgÀrder kommer Habia under andra kvartalet 2003 att reservera för kostnader för lageravveckling. Dessa kostnader bedöms uppgÄ till cirka 10 Mkr. BesparingsÄtgÀrderna berÀknas fÄ full resultateffekt under första kvartalet 2004.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1