Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 juni 2003

EMS-veckan blev succé

ems-ALLIANCE höll nyligen en serie evenemang under en vecka. Kontraktstillverkare och orginaltillverkare trÀffades för diskussioner.
Under evenemanget "EMS veckan", trÀffade inhemska och internationella OEM's (original equipment manufacturers - originaltillverkare) och kontraktstillverkare hos ems-ALLIANCE för diskussioner om anskaffning och produktion av material globalt.

Alliansen presenterade ocksÄ sin operativa modell för anskaffning och lÄg produktions kostnad. Alliansen representerades av sina medlemmar frÄn Brasilien, Indien, Italien, Kina, Sverige och USA. "Global materialanskaffning diskuteras mycket av originaltillverkarna nu," sade Marina Filipsson, ordförande i ems-ALLIANCE. "MÄnga av dessa företag utvÀrderar f.n. alternativa lösningar för att fÄ ned material och produktionskostnaderna, eller söker att förbÀttra den nuvarande strategin i dessa omrÄden. Under EMS veckans forum har vi fÄtt möjligheter att diskutera trender och utbyta idéer. I ljuset av den nuvarande situationen pÄ marknaden Àr originaltillverkarna angelÀgna om att diskutera kreativa kostnadslösningar."

Enligt Marina Filipsson, blir den första operativa Allians modellen, som först introduceras av NOTE AB i Sverige, för nĂ€rvarande utökad till de andra fem företagen inom Allians gruppen. "Ett av vĂ„ra huvudmĂ„l Ă€r att som EMS leverantör kunna erbjuda vĂ„ra klienter en konkurrens-kraftig fördel i form av lĂ€gsta möjliga kostnad för material och produktion. Allians modellen har fungerat mycket vĂ€l för att hjĂ€lpa NOTE´s kunder att uppnĂ„ effektivitet och tillvĂ€xt, vilket ocksĂ„ möjliggör tillvĂ€xten av vĂ„rt eget företag, nĂ„gonting som fĂ„ Europeiska EMS leverantörer har Ă„stadkommit de sista tvĂ„ Ă„ren. Nu överför vi detta "recept" för effektivitet och tillvĂ€xt till vĂ„ra partners inom Alliansen sĂ„ att de kan erbjuda samma föredelar till sina kunder," berĂ€ttar Erik Stenfors, VerkstĂ€llande Direktör i NOTE AB.

EMS veckan började pĂ„ NEPCON East/Assembly East tradeshow i Boston, och fortsatte i Lexington, KY, dĂ€r Alliansen´s amerikanska medlem, SMC, Inc, Ă€r lokaliserad.
Rob Coats, VerkstÀllande Direktör i SMC sÀger, "Vi anser att deltagandet i EMS veckan var en bra indikation pÄ att originaltillverkare Àr öppna för nya och ovanliga vÀgar för att nÄ den globala marknaden för material och produktion. MÄnga originaltillverkare vill utforska den globala marknaden, men man vill inte offra kvalitet och service, dessutom har man inte erfarenhet av affÀrer pÄ andra sidan vÀrldshaven. Det Àr ocksÄ mÄnga hinder att övervinna vid överföring av produktion frÄn USA till lÄgkostnads lÀnder. Alliansen förenklar processen genom access till den globala marknaden via vÄra partners över hela vÀrlden, medan den lokala nÀrservicen klienten förvÀntar sig frÄn en EMS partner kan upprÀtthÄllas."

Över tjugo originaltillverkare deltog i veckans aktiviteter som inkluderade panel diskussioner med avbrott för sessioner om nuvarande trender i material anskaffning, ems-ALLIANCE operativa modell, och fall studier av ems-ALLIANCE klienter. Veckan kröntes med en kursinriktning av Elaine Barnes, ansvarig för globala konton hos Future Electronics, Inc.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-1