Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 december 2003

Powerwave köper LGP Allgon

Amerikanska Powerwave Technologies och LGP Allgon genomför ett strategiskt samgÄende. Transaktionen Àr vÀrderad till omkring 3 miljarder kronor.
AffÀren skapar en vÀrldsledande leverantör inom konstruktion och tillverkning av ett brett utbud av produkter och lösningar för trÄdlös infrastruktur. SamgÄendet kommer att genomföras genom ett offentligt erbjudande frÄn Powerwave att förvÀrva samtliga aktier i LGP Allgon. Enligt villkoren för erbjudandet erbjuder Powerwave 1,1 nyemitterade Powerwave-aktier för varje LGP Allgon-aktie. Powerwave Àr den ledande oberoende leverantören av effektförstÀrkare med hög prestanda till mobila nÀt.

Bengt Broman, koncernchef och verkstÀllande direktör för LGP Allgon kommenterar
erbjudandet: "LGP Allgon och Powerwave Àr ett utmÀrkt strategiskt samgÄende som kommer att resultera i ett bredare produktsortiment för denna generations mobila system och utgöra en starkare plattform för nÀsta generations system. SamgÄendet kommer i betydande mÄn utöka bÄda företagens geografiska tÀckning i samtliga kundsegment och pÄ samtliga marknader och kommer att skapa en i verklig mening global leverantör av integrerade trÄdlösa lösningar som skapar mervÀrde högre upp i vÀrdekedjan."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1