Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 04 december 2003

Senea i tvist med Actaris

Senea har kraftigt underskattat kostnader för utveckling av elmÀtare Ät Actaris. Detta har satt Senea i en rÀttstvist. Kan inte denna redas ut mÄste Senea ansöka om företagsrekonstruktion.
Senea AB trÀffade i januari 2003 ett distributions- och licensavtal med Actaris Technologies som bland annat omfattar integration av Seneas teknologi för mÀtvÀrdesinsamling i Actaris elmÀtare samt rÀtt att ÄterförsÀlja Seneas CustCom system till nÀtbolag i Sverige och internationellt.

Senea har hittills levererat teknologi till drygt 50 000 mÀtare för automatisk elmÀtning till Actaris projekt i Sverige. Prestanda i systemen som har levererats under hösten har varit mycket hög, vilket Actaris bekrÀftat. Actaris har dock meddelat Senea att Actaris kraftigt underskattat kostnaderna i sina projekt.

Actaris krÀver nu Senea pÄ ersÀttning pÄ ett vÀsentligt belopp för att kompensera sina ökade kostnader. I det ingÄngna avtalet mellan Actaris och Senea finns inget stöd för en sÄdan ÄtgÀrd. Actaris har dessutom som pÄtryckning stoppat betalningar av förfallna leverantörsskulder till Senea avseende produktleveranser till pÄgÄende projekt.

PÄ grund av den beroendestÀllning Senea befinner sig i gentemot Actaris kan Senea inte fullfölja sina ekonomiska förpliktelser. Om förhÄllandena med Actaris inte kan redas ut inom en omedelbar framtid mÄste Senea övervÀga att stÀlla in sina betalningar eller inleda en företagsrekonstruktion.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2