Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 11 december 2003

Fingerprint Cards blir patentgodkänd

Fingerprint Cards ansökan om patent för linjesensorsystem har godkÀnts av Europapatentverket.
Den av Bolaget utvecklade tekniken med en linjesensor riktar sig till högvolymprodukter, dÀr kraven Àr högt stÀllda pÄ att tekniken tar liten plats, Àr tillförlitlig, snabb och att den kan levereras till ett lÄgt pris. Redan i ett tidigt skede gjorde Bolaget det strategiska valet i sitt utvecklingsarbete att ta fram ett system som bygger pÄ en sensor med en mycket liten yta som lÀser av fingermönstret under det att fingertoppen dras över sensorytan, och dÀr systemet inte behöver rekonstruera en bild av fingermönstret.

Europapatentverket har nu bedömt att den metod Fingerprint Cards utvecklat, Àr patenterbar, varför myndigheten har för avsikt att godkÀnna patentet med patentnr. EP1330185. Med stöd av positivt resultat i den internationella granskningsrapporten frÄn PCT-myndigheten, har Bolaget inlÀmnat motsvarande ansökningar i Japan och USA.

Patentet beskriver ett system baserat pÄ en sensor, företrÀdesvis en linjesensor, som lÀser av delar av ett fingermönster, dÀr sensorytan Àr betydligt mindre Àn den yta fingermönster som skall lÀsas av. FrÄn varje delbild, som lÀses av under det att fingret dras över den lilla sensorytan, extraheras unik information för senare verifiering av anvÀndarens identitet. DÄ extraheringen av information ur en delbild Àr klar töms minnesenheten, varpÄ nÀsta delbild lÀses av med motsvarande förfaringssÀtt. Metoden gör det möjligt att extrahera information ur ett fingermönster och utifrÄn det lagra individens biometriska identitet utan att behöva bygga upp en bild av fingermönstret. TillvÀgagÄngssÀttet att extrahera information ur delbilder gör att systemet minimerar behovet av processorminne, vilket i sin tur gör systemet billigare i en slutprodukt. DÄ den information som behövs vid verifiering av identitet extraheras ur fingermönstret under tiden fingret dras över sensorytan, Àr verifieringen klar dÄ fingret lÀmnar sensorytan. Detta gör verifieringsprocessen extremt snabb och anvÀndarvÀnlig.

Peter Svensson, teknisk chef och patentansvarig pÄ Fingerprint Cards sÀger: " Det finns sannolikt inte sÄ mÄnga vÀgar att gÄ för att fÄ fram ett vÀl fungerande system för fingerverifiering, som bygger pÄ tekniken med en linjesensor. Det hÀr patentet ger oss en möjlighet att gÄ vidare i kommersialiseringen av vÄrt system, som nu vilar pÄ bÄde en konkurrenskraftig teknik och en stark immaterialrÀttslig grund."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2