Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 mars 2004

TDC satsar i norrland

Kommunikationsföretaget TDC Internordia ökar i norra Sverige genom ett avtal med Flextronics.
I nulÀget har TDC Internordia fem servicetekniker för arbeten i norra Sverige. Dessa flyttas över till Flextronics Network Services, samtidigt som företaget blir en underleverantör av servicetjÀnster till TDC Internordia i norra Sverige. Flextronics Network har 400 servicetekniker i norr. FrÄn den första april blir dessa en resurs för TDC Internordia.

”Flextronics Ă€r i utgĂ„ngspunkten en konkurrent till oss. Men efter en utvĂ€rdering sĂ„g vi att de Ă€r starkast i norr”, sĂ€ger HĂ„vard Larsen, VD TDC Internordia, till tidningen Telekom idag. Kontakten med kunderna ligger dock i fortsĂ€ttningen hos TDC.

Ericsson har den största basen hos TDC Internordias kunder. Ericssons vĂ€xlar gick dock kraftigt ned under 2003. Alcatel Ă€r en av de största hotet mot Ericsson pĂ„ denna marknad. ”Alcatel har en bredare IP-plattform Ă€n Ericsson och vinner stadigt affĂ€rer pĂ„ Ericsson-mark”, sĂ€ger HĂ„vard Larsen till Telekom idag. BĂ„de Nortel och Alcatel förvĂ€tas vĂ€xa i Ă„r. ”Ericsson mĂ„ste komma med en helt IP-baserad vĂ€xellösning inom ett Ă„r. Konkurrensen pĂ„ marknaden tillĂ„ter inte att de Ă€r försenade hela tiden”, sĂ€ger HĂ„vard Larsen.

TDC Internordia gÄr sjÀlva in i en datakomsatsning under det hÀr Äret och börjar arbeta med Ciscos switchar och routrar, skriver Telekom idag.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1