Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 april 2004

Nio nya jobb på Torps

Torps Elektronik har nyanstĂ€llt nio personer den senaste tiden. Man har bland annat tagit över delar av Sanmina-SCI’s tillverkning i Sundsvall. ”Det kan bli fler nyanstĂ€llningar, för vi har riktig vind i seglen just nu”, sĂ€ger platschefen Bo Lindström.
Det Ă€r framför allt redan befintliga kunder som stĂ„r för orderökningen. ”En av vĂ„ra stora kunder har dubblat sin bestĂ€llning. Till dem till gör vi elektronik i parkeringsautomater”, berĂ€ttar Bo Lindström.

Torps Elektronik AB Ă€r kontraktstillverkare av elektronikprodukter och har nu Ă€ven fĂ„tt ta över produktionen till en av Sanmina-SCI’s kunder. Det gĂ€ller Göteborgsföretaget Imaje som tillverkar blĂ€ckstrĂ„leskrivare. ”Det hĂ€r gör vi i samarbete med Sanmina-SCI och de har hjĂ€lpt oss pĂ„ ett bra sĂ€tt. Men den produktionen har inte riktigt kommit igĂ„ng Ă€nnu”, sĂ€ger Bo Lindström.

Torps har i dag 25 anstĂ€llda, varav sex finns pĂ„ LV5-omrĂ„det i Sundsvall. Merparten av de nyanstĂ€llda kommer ocksĂ„ frĂ„n Sanmina-SCI. ”Den fortsatta tillvĂ€xten kommer att ske i Sundsvall, dĂ€r det Ă€r lĂ€ttare att fĂ„ tag i personal. HĂ€r har vi i stort sett tömt bygden pĂ„ kunnigt folk”, sĂ€ger Bo Lindström. I fjol hade företaget en omsĂ€ttning pĂ„ 10,8 miljoner kronor. I Ă„r hade de hoppats pĂ„ att öka den till drygt 20 miljoner. ”Ja, men med jobben frĂ„n Sanmina-SCI, sĂ„ kan det snarare bli 30 miljoner. Samtidigt Ă€r det viktigt att vi vĂ€xer kontrollerat. Vi fĂ„r inte dra ivĂ€g för fort, utan mĂ„ste ha kunderna med oss”.

Bo Lindström var en av dem som jobbade hĂ„rt för att rĂ€dda kvar en del av Sanmina-SCI’s tillverkning i Sundsvallsfabriken och han blev besviken nĂ€r planerna sprack. ”Sanmina-SCI erbjöd en bra lösning som hade rĂ€ddat 30-talet jobb, men det fattades drygt tre miljoner kronor i finansieringen. Hade kommunen ordnat fram pengarna, sĂ„ hade det löst sig. Nu blev det för mĂ„nga viljor och tog för lĂ„ng tid. TrĂ„kigt för Sundsvall”, tycker Bo Lindström.

Men i dag ligger hans fokus pĂ„ Torps Elektroniks expansion. ”Ja, nu jobbar vi framĂ„t. Det kĂ€nns mycket positivt för vĂ„r del”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2