Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 april 2004

Nio nya jobb på Torps

Torps Elektronik har nyanställt nio personer den senaste tiden. Man har bland annat tagit över delar av Sanmina-SCI’s tillverkning i Sundsvall. ”Det kan bli fler nyanställningar, för vi har riktig vind i seglen just nu”, säger platschefen Bo Lindström.
Det är framför allt redan befintliga kunder som står för orderökningen. ”En av våra stora kunder har dubblat sin beställning. Till dem till gör vi elektronik i parkeringsautomater”, berättar Bo Lindström.

Torps Elektronik AB är kontraktstillverkare av elektronikprodukter och har nu även fått ta över produktionen till en av Sanmina-SCI’s kunder. Det gäller Göteborgsföretaget Imaje som tillverkar bläckstråleskrivare. ”Det här gör vi i samarbete med Sanmina-SCI och de har hjälpt oss på ett bra sätt. Men den produktionen har inte riktigt kommit igång ännu”, säger Bo Lindström.

Torps har i dag 25 anställda, varav sex finns på LV5-området i Sundsvall. Merparten av de nyanställda kommer också från Sanmina-SCI. ”Den fortsatta tillväxten kommer att ske i Sundsvall, där det är lättare att få tag i personal. Här har vi i stort sett tömt bygden på kunnigt folk”, säger Bo Lindström. I fjol hade företaget en omsättning på 10,8 miljoner kronor. I år hade de hoppats på att öka den till drygt 20 miljoner. ”Ja, men med jobben från Sanmina-SCI, så kan det snarare bli 30 miljoner. Samtidigt är det viktigt att vi växer kontrollerat. Vi får inte dra iväg för fort, utan måste ha kunderna med oss”.

Bo Lindström var en av dem som jobbade hårt för att rädda kvar en del av Sanmina-SCI’s tillverkning i Sundsvallsfabriken och han blev besviken när planerna sprack. ”Sanmina-SCI erbjöd en bra lösning som hade räddat 30-talet jobb, men det fattades drygt tre miljoner kronor i finansieringen. Hade kommunen ordnat fram pengarna, så hade det löst sig. Nu blev det för många viljor och tog för lång tid. Tråkigt för Sundsvall”, tycker Bo Lindström.

Men i dag ligger hans fokus på Torps Elektroniks expansion. ”Ja, nu jobbar vi framåt. Det känns mycket positivt för vår del”.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-21 15:38 V9.3.2-1