Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 april 2004

MikroMakarna ökar farten

MikroMakarna med verksamheter i Pajala och i Murmansk, upplever just nu en tydlig vÀndning i branschen.
– Det handlar inte om att enstaka kunder ökar sin ordervolym. MĂ„nga företag talar nu om det och hela branschen verkar mĂ€rka av en ökad efterfrĂ„gan, berĂ€ttar Mikael Isaksson, försĂ€ljningschef hos MikroMakarna.

Den lÄgkonjunktur som under ett par Är drabbat branschen har Àven medfört ett par tuffa Är hos den Norrbottniska elektroniktillverkaren. Företaget har dock lyckats behÄlla kundlistan intakt och nu ökar orderingÄngen pÄ bred front. Kunderna Àr spridda över landet, men tyngdpunkten ligger i MÀlardalen och i övre Norrland. Under senare Är har Àven man Àven bearbetat den finska marknaden, men i huvudsak Àr det nu alltsÄ gamla kunder som stÄr för produktionsökningen.

– Det kĂ€nns skönt att vi har ett sĂ„ bra samarbete med vĂ„ra kunder och det blir betydligt lĂ€ttare att öka takten igen. Nya kunder behöver en betydligt lĂ€ngre startstrĂ€cka, ofta kan det ta mer Ă€n ett halvĂ„r frĂ„n offert till första leveransen Ă€r gjord, sĂ€ger Mikael Isaksson.

De tuffa Ären har inneburit hÄrda rationaliseringar och nedskÀrning av personalstyrkan frÄn drygt 40 till dagens 30 anstÀllda vid Pajalafabriken. Men samtidigt har Àven MikroMakarna satsat för framtiden. Bland annat genom kvalitetscertifiering enligt ISO 9001:2000, uppgraderat MPS-system samt olika effektiviseringsÄtgÀrder i företaget.

– Det Ă€r alltid lĂ€ttare att utveckla samarbetet med en befintlig kund Ă€n att hitta nya kunder. Men detta innebĂ€r inte att vi inte hela tiden jobbar hĂ„rt för att hitta nya kunder. Just nu har vi ett antal intressanta nya kontakter som vi hoppas leder till nya uppdrag, berĂ€ttar Bengt Storvall, VD vid MikroMakarna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1