Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 april 2004

NOTE får stororder från Åkerströms

NOTE har i hård konkurrens valts som partner av Åkerströms Trux AB. Avtalet är inledningsvis värt 30 miljoner
NOTE ska tillverka industriella datorer för truckar åt Åkerströms som har stora framgångar på världsmarknaden med denna produkt. Ordervärdet beräknas till 30 miljoner kronor under det inledande året och kommer att växa ytterligare. Produktionen kommer att ske vid NOTE i Torsby, koncernens center of Excellence för farkost/industriapplikationer.

Nyligen blev Åkerströms utvalda som truckleverantör till Ford i USA. Ordern är den största i företagets historia. Ford har totalt 17 produktions-anläggningar i USA och de utrustar nu sina truckar vid samtliga fabriker med de trådlösa ruggade truckdatorerna från Åkerströms.

- Marknaden för truckdatorer är hård och ställer stora krav på kvalitet och leveranstider. Det är också en marknad med en stor tillväxt, vilket innebär att det är ett kritiskt val att välja rätt kontraktstillverkare. Vi har valt NOTE för att vi är förvissade om att de kommer att uppfylla våra högt ställda krav på kvalitet och
tillförlitlighet, säger Mikael Andersson, koncernchef Åkerströms.

- Det är mycket hedrande och glädjande för NOTE att Åkerströms valt oss i konkurrens med våra konkurrenter, säger Erik Stenfors, koncernchef för NOTE. Åkerströms är ett synnerligen välrenommerat företag och en ny kund för oss. Vi ser fram emot ett nära samarbete med dem som kommer att vara fruktbart för oss båda.

De trådlösa datorerna monteras i lagertruckar och används för att
effektivisera logistikflödet. Då datorerna används i en tuff, industriell miljö, är kraven på tillförlitlighet och stryktålighet mycket stora.

NOTE kommer att bygga upp en särskild produktionsgrupp för
truckdatorerna vid koncernens nya fabrik i Torsby. Torsbys VD, Gerd
Levin-Nygren utsågs nyligen till årets chef av tidningen Chef. Gerd har uppmärksammats för att hon genom sitt empatiska ledarskap förändrat Torsby-fabrikens rykte. Dessutom expanderar verksamheten kraftigt och det finns en mycket stor arbetsglädje på NOTE Torsby.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1