Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 april 2004

Analog Devices i 3G-avtal med Ericsson

Analog Devices, Inc. meddelar att man har samarbetat med Ericsson i syfte att en programmerbar basbandsplattform baserad pÄ Analog Devices TigerSHARCŸ-processor för WCDMA basstationer.
Ericssons basstationer utnyttjar programmerbarheten och den unika minnesstrukturen hos TigerSHARC ADSP-TS201-processorn för att leverera teleoperatörssystem med ett lÀgre pris, skalbar kapacitet och som möjliggör snabb driftsÀttning av nya funktioner och mediarikt innehÄll i en mobil miljö.

Det faktum att TigerSHARC-processorns design har anpassats speciellt för Ericssons lösning, visar engagemanget hos Analog Devices, en av Ericssons leverantör av analoga halvledare, att anvĂ€nda sin expertkompetens inom signalbehandling – sĂ„vĂ€l analog som digital – för att hjĂ€lpa kunderna att utveckla sina produkter, enligt Jerald G. Fishman, VD pĂ„ Analog Devices, Inc. ”Ericssons integrering av TigerSHARC-processorn i företagets teknik för mobilbasstationer Ă€r ett synligt bevis som stöder vĂ„r ambition att erbjuda vĂ„ra kunder ett stĂ€ndigt vĂ€xande utbud av industriledande teknikalternativ,” sĂ€ger Fishman. ”Denna viktiga designvinst utgör nĂ€sta fas i vad vi tror kommer att bli ett nĂ€ra och lĂ„ngvarigt samarbete med Ericsson.”

Till skillnad frÄn traditionella basstationer, som förlitar sig pÄ skrÀddarsydda, applikationsspecifika kretsar (ASIC) för att utföra basbandsbehandling av chiphastigheten, innebÀr TigerSHARC-processorns programmerbara arkitektur att Ericsson kan ta fram en fullstÀndigt programvarudefinierad implementering av basbandsbehandling för Wideband-Code Division Multiple Access (WCDMA), och att man kan lÀgga till nya funktioner i takt med att de utvecklas. Genom att investera i en helt programvarustyrd lösning i dag kommer Ericsson dessutom att kunna dra nytta av denna programvaruinvestering nÀr man formger framtida basstationer genom att det tekniska utvecklingsarbetet minskas drastiskt.

Tack vare TigerSHARC-processorns programmerbarhet garanteras Ă€ven snabb anpassning till standarder som High-Speed Downlink Packet Access (HSDPA) – en WCDMA-specifikation som dramatiskt ökar basstation-till-mobil nedlĂ€nkhastigheterna i trĂ„dlösa 3G-system. För exempelvis en handenhet gör nĂ€tverk som uppfyller HSDPA att anvĂ€ndarna fĂ„r access till paketbaserat multimediainnehĂ„ll med en hastighet pĂ„ uppemot 14 Mbps – fem gĂ„nger snabbare Ă€n den teknik som anvĂ€nds i dag. Resultatet blir enligt Analog Devices att konsumenter som byter till en nyutvecklad trĂ„dlös 3G-mobiltjĂ€nst kommer att uppleva en markant förbĂ€ttring av deras förmĂ„ga att fĂ„ tillgĂ„ng till en rad olika multimediainnehĂ„ll. Genom att den TigerSHARC-kompatibla behandlingstekniken för programvarubaserat basband Ă€ven frĂ€mjar skalbara 3G-systemarkitekturer, möjliggör den för utvecklare av trĂ„dlös infrastrukturutrustning att konfigurera basstationer som servar ett lokalt kontor, ett kontorskomplex eller en hel trĂ„dlös mobilsajt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2