Annons
Annons
Mönsterkort | 02 augusti 2004

USAs tillverkning ner i Juni

Census Bureaus rapport om Junis tillverkningsaktivitet i USA bekräftade tidigare pris och försäljningsrapporter som hävdade att efterfrågan i Juni var relativt svag.
Amerikanska datortillverkare ökade leveranserna med 1.5 % i Juni efter stora men utjämnande förändringar över de tidigare två månaderna. Telekomleveranserna sjönk med 2.9 % efter att ha sjunkit 1.6 % även i Maj. Halvledarmarknaden skeppade iväg 2.2 % mindre volymer vilket är den första månatliga minskningen på sex månader. Marknadens mattning blir också uppenbar då man ser till den 1.4 %-iga ökningen av lagersaldon hos de amerikanska elektroniktillverkarna. Svaga säljrapporter för Juni anses vara oundvikliga justeringar till ohållbart höga ökningar av säljsiffror månad-till-månad tidigare i år.

Den årliga tillväxttakten för kvartalet April-Juni var 6.2 % för telekomleveranser och 12.2 % för datorleveranser. Försäljningarna ligger kvar i en 11-12 %-ig tillväxt både för telekom och data.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1