Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 augusti 2004

Ny teknik ger tunnare mobiler

Samsung integrerar tryckskärm i LCD-displayen vilket gör mobiler och handdatorer tunnare och billigare.
Handdatorer och mobiltelefoner har idag ofta två separata skärmar. LCD-displayen samt en inmatningsskärm. Nästa år börjar volymproduktionen av en ny typ av skärm.Samsung säger säger sig nu ha hittat en lösning på att vid tillverkningen integrera de båda skärmarna i varandra. Detta gör att produkterna kan reducera sin tjocklek med ca 25%. De blir enligt Samsung också billigare att tillverka.- Marginalerna blir bättre eftersom vi inte behöver använda två skärmar och slipper problem med damm eller luftbubblor, säger företagets taleskvinna Cho Sung-In till IDG News.

Den nya tekniken har ännu inte nått SonyEricsson som bl.a. säljer handdatortelefonen P910.- Jag har inte hört talas om det här och vår policy är att inte kommentera vad våra kollegor gör. Men generellt sett är det alltid bra med ny teknik om den tillför något nytt, gärna till samma eller lägre kostnad, säger Per Alksten, nordisk produktmarknadschef på Sonyericsson till IDG.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1