Annons
Annons
Mönsterkort | 31 augusti 2004

Två Mkr till Microwave Road

Västra Götalandsregionens politiker har anslagit två miljoner till utveckling av bärarmaterial för mikrovågstillämpningar.
Projektet leds av Microwave Road, ett kluster av företag inom mikrovågsteknik mellan Göteborg och Jönköping. Totalt ingår 32 st företag, kommuner, institut och andra organisationer.- Detta är veterligen första gången politiker i regionnämnden finansierar ett tekniskt projekt. Det visar att de tror på oss, säger Microwave Roads koordinator Peter Wahlberg till Elektroniktidningen. Projektet är klustrets första och väntas komma igång under hösten.

Under hösten hoppas också Peter Wahlberg på positivt besked från Vinnova. Där har man ansökt om att få starta ett kombinerat bilelektronik och kommunikationsprojekt inom Vinnväx-programmet. Fordonsindustrin har länge intresserat Microwave Road. - Det finns massor av synergimöjligheter mellan telekom- och fordonsvärlden. Vi har många förslag på hur de ska utnyttjas och vi jobbar hårt på att sälja in dem, säger Wahlberg till Elektroniktidningen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1