Annons
Annons
Mönsterkort | 31 augusti 2004

ABB slår ihop bolag

ABB meddelar idag att deras division Power Technologies effektiviserar sin verksamhet genom att slå samman fem affärsområden till två för att påskynda den lönsamma tillväxten. De två verksamheterna kommer att organiseras kring produkter och system.
De två nya affärsområdena är Power Technology Products, som kommer att ledas av Peter Smits, i tillägg till hans roll som divisionschef och medlem av koncernledningen, samt Power Technology Systems som kommer att ledas av Michael Hirth. Förändringen kommer att träda i kraft från den första januari 2005.

”Genom att effektivisera vår verksamhet, kommer vi att kunna erbjuda våra kunder bättre tillgång till vårt breda erbjudande av kraftteknik,” säger Smits. ”Omorganisationen kring produkter och system kommer att leda till verksamhetsförbättring samt öka vår kostnadseffektivitet.”

Power Technology Products kommer att slå ihop ABB:s tillverkningsnätverk för kraftteknik, vilket består av ungefär 150 fabriker. Power Technology Systems kommer att erbjuda system för krafttransmission, distributionsnät samt kraftverk.

Den fortsatta strategin med att ha en gemensam division som kombinerar produkter, system och service kommer att ge kunderna den bredaste möjliga tillgång till ABB:s unika portfölj av kraftteknik genom en gemensam säljkår i alla länder.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Läs även
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2