Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 14 september 2004

Inte bara fördelar med tillverkning i Kina

Danska BB Electronics har genom sina erfarenheter från deras egen fabrik i Kina konstaterat att det inte alltid är ett självklart val att lägga produktionen på Kinafabriken. I många fall är det snarare tvärtom.
Elektronikproduktion är inte alltid billigare i Kina än i Danmark. -Vi är överraskade över att vi trots allt inte har flyttat mer produktion till Kina. Säger BB Electronics produktions- och logistikdirektör Ejler Lautrup Holm till ing.dk. Trots de 10-20 gånger lägre lönerna i Kina lägger BB Electronics en hel del tillverkning på sin Horsens-fabrik. Leveranstiden med båt ifrån Kina kan ta fyra till sex veckor. Detta gör att kunderna gärna vill få sina produkter producerade i Danmark. En hel del elektroniska produkter förnyas ofta vilket gör långsiktig produktionsplanering i stora serier svår. Små serier är dessutom inte lönsamma att leverera under längre sträckor. Produktion i stora serier där man kan ha någorlunda framförhållning är dock billigast i Kina. Detta skriver ing.dk

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-2