Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 14 september 2004

Saab varslar 25 personer i Nyköping

Saab Nyge Aero AB varslar 25 personer om uppsÀgning. Varslet omfattar SNA verksamheten i Nyköping.
"Det Àr givetvis ett mycket trÄkigt besked till vÄra duktiga medarbetare men det blir oundvikligt med en allt mer vikande belÀggning", sÀger Arne Lindholm, VD för Saab Nyge Aero.

SNA inom Saab Nyge Aero genomför specialflygoperationer i Sverige och utomland samt utför modifieringar och underhÄll pÄ flygplan för svenska myndigheters och utlÀndska kunders rÀkning.

Mot bakgrund av de strukturella förÀndringar som sker inom försvars- och myndighetsomrÄdet, frÀmst i Europa tvingas SNA anpassa sin resurs och avser varsla 25 personer pÄ grund av arbetsbrist. Varslet berör sÄvÀl verkstadsanstÀllda som tjÀnstemÀn.

Varslet Àr anmÀlt till lÀnsarbetsnÀmnden i Sörmland och förhandlingar med de fackliga organisationerna kommer att inledas inom kort. Avsikten Àr att uppsÀgningarna kommer att genomföras under hösten 2004.

Inom Saab Àr Saab Nyge Aero AB ett helÀgt dotterbolag med ca 135 personer verksamma i Nyköping och Ljungbyhed. Saab Àr ett av vÀrldens ledande högteknologiska företag med huvudsaklig verksamhet inom försvar, flyg och rymd. Inom Saab finns en rad spetskompetenser och förmÄgan till systemintegration.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2