Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 september 2004

Korrigering angående Optronic Consulting

evertiq har tidigare meddelat om att Optronic Consulting har försatts i konkurs. Vid publiceringen medföljde en rad felaktigheter. evertiq beklagar det intrÀffade och har korrigerat artikeln.
Bolaget Optronic Consulting har inte bedrivit nÄgon tillverkning vilket evertiq tidigare meddelat. Den tillverkning som finns inom Optronic bedrivs vid huvudkontoret i SkellefteÄ. Bolaget etablerades inte 1988 utan 1991. Antal personer som berördes var 11 samt 4 som sedan tidigare redan var uppsagda - inte 18 som evertiq tidigare angivet. Konkursen skedde den 12/3-04 vilket Àr över ett halvÄr sedan.

Under hösten 2003 och vinter 2003/2004, minskade investeringarna i tjÀnsterna kring tidiga utvecklingsfaser hos Optronics kunder vilket resulterade i att ett av dotterbolagen i Optronic, kontoret i Sundbyberg försattes i konkurs.

Denna hĂ€ndelse Ă€ndrar pĂ„ inget sĂ€tt Optronic’s mĂ„lsĂ€ttning och ambition att sĂ€kra och vidareutveckla kompetensomrĂ„dena dimensionsmĂ€tning, 3D-bildbehandling, spektroskopi, geometrisk optik, strĂ„lkĂ€llor och sensorer. De omrĂ„den som Optronic föresatt och förutsĂ€tter sig att ligga i utvecklingens frontlinje.

Efter konkursen har Optronickoncernen förvÀrvat boet, och fortsatt uppbyggnaden av den stÀrkta organisationen, med ambitionen om en vÀsentligt stÀrkt spetskompetens inom teknikomrÄdet. Optronic Àr idag pÄ god vÀg med 15 utvecklingsingenjörer och ett stort nÀtverk av inom optronikomrÄdet ledande personer.

Optronic bestÄr idag av tvÄ operativa verksamheter, tillverkning (Optronic Partner pr AB) och utveckling (Optronic Partner dp AB). Optronic omsÀtter 101 Mkr (2003/2004) och hade för det Äret ett rörelseresultat pÄ 3,6 Mkr. Optronic har idag cirka 65 anstÀllda. Verksamheten har sitt sÀte i SkellefteÄ, med kontor i Stockholm och Göteborg.

KĂ€lla: Optronic
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1