Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 september 2004

Nokia ger Wayfinder luft under vingarna

Under några år har det gått lite trögt för Wayfinders gps-verksamhet men med avtalet med telekomjätten Nokia ser det betydligt ljusare ut.
Planerna var att gps-positionering, som är en mer exakt metod än gsm-positionering, skulle monteras in i varenda ny mobiltelefon. Wayfinder startades av Ericsson som ett forskningsprojekt. -Men 1995 ändrades förutsättningarna, Ericsson ville vänta lite. Men andra ville fortsätta, berättar Magnus Nilsson, vd och styrelseordförande i Wayfinder, för SvD.

Wayfinder har nu ett samarbete med Nokia som går ut på att leverera en gps-modul med en applikation från Wayfinder tillsammans med den nya Nokiamodellen 6670. - Det här är fantastiskt för oss, i kombination med andra avtal kommer vi att sälja för åtskilliga hundra miljoner kronor, säger Wayfinders vd, Magnus Nilsson till SvD. Magnus Nilsson och Wayfinder hoppas och tror på smartphonemarknaden. - Jag tror att vi får se en helt ny efterfrågan när produkten kommer ut i mobilaffärerna. Navigeringen har blivit enklare och exaktare på grund av färgskärmar, starkare processorer i telefonerna och bluetoothteknik, säger han till SvD.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-25 19:10 V11.1.0-1