Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 september 2004

Nokia ger Wayfinder luft under vingarna

Under nÄgra Är har det gÄtt lite trögt för Wayfinders gps-verksamhet men med avtalet med telekomjÀtten Nokia ser det betydligt ljusare ut.
Planerna var att gps-positionering, som Àr en mer exakt metod Àn gsm-positionering, skulle monteras in i varenda ny mobiltelefon. Wayfinder startades av Ericsson som ett forskningsprojekt. -Men 1995 Àndrades förutsÀttningarna, Ericsson ville vÀnta lite. Men andra ville fortsÀtta, berÀttar Magnus Nilsson, vd och styrelseordförande i Wayfinder, för SvD.

Wayfinder har nu ett samarbete med Nokia som gÄr ut pÄ att leverera en gps-modul med en applikation frÄn Wayfinder tillsammans med den nya Nokiamodellen 6670. - Det hÀr Àr fantastiskt för oss, i kombination med andra avtal kommer vi att sÀlja för Ätskilliga hundra miljoner kronor, sÀger Wayfinders vd, Magnus Nilsson till SvD. Magnus Nilsson och Wayfinder hoppas och tror pÄ smartphonemarknaden. - Jag tror att vi fÄr se en helt ny efterfrÄgan nÀr produkten kommer ut i mobilaffÀrerna. Navigeringen har blivit enklare och exaktare pÄ grund av fÀrgskÀrmar, starkare processorer i telefonerna och bluetoothteknik, sÀger han till SvD.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1