Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 29 september 2004

Cernolux utvecklar i lugn och ro

Marknaden för nystartade bolag kan i dessa tider vara kÀrv. Cernolux har via Kista Investment Network fÄtt ett visst lugn i stormen.
Det talas om affÀrsÀnglar nÀr Cernoluxs penningtillskott kommer pÄ tal. Ett antal investerare som ingÄr i Kista Investment Network gick i Augusti in med en summa pengar i Cernolux. - Det visar framför allt vilket starkt koncept vi har, sÀger Anders Henriksson, vd och en av Cernolux grundare, till Competence.

Cernolux sysslar med lösningar till att öka flexibiliteten och förenkla driften i fiberoptiska nÀt. Sedan grundandet 2003 har man framför allt Àgnat tid Ät att finna finansiÀrer. Stor vikt har lagts vid att hitta rÀtt huvudfinansiÀr. Kista Innovation & Growths nÀtverk Kista Investment Network har hÀr spelat en stor roll. Flera av investerarna, offentliga som affÀrsÀnglar, ingick i denna gemenskap.- Att ha KIG som dörröppnare gjorde processen mycket enklare. Vi har fÄtt ihop ett bra konsortium av finansiÀrer med rÀtt kompetens för vÄr bransch. Nu kan vi fokusera pÄ att utveckla en funktionsprototyp i lugn och ro, sÀger Anders Henriksson till Competence. - Vi ville att vÄr huvudfinansiÀr skulle ha rÀtt bakgrund och det lyckades vi med och det lockade ocksÄ till sig flera intressenter, sÀger Henriksson till Competence.

De mjuka pengarna har varit viktiga. - Utan dem hade vi inte haft nÄgon uthÄllighet. De var ocksÄ ett starkt argument för affÀrsÀnglarna att vi tidigare fÄtt en bedömning av vÄr verksamhet. Dessutom sÄ minskar det utspÀdningen av aktiekapitalet eftersom de mjuka pengarna Àr lÄn. SÀger Henriksson till Competence.
Annons
Annons
Annons
Annons
LÀs Àven
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1