Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 oktober 2004

NOTE öppnar gymnasie-<br>utbildning i elektronik

NOTE Torsby utvecklar tillsammans med gymnasieskolan i Torsby en utbildning med inriktning på elektronik. Utbildningen är ett pilotprojekt, som i förlängningen är tänkt att permanent erbjudas till elever i hela Sverige.
Pilotprojektet omfattar 24 elever och ca. 27 000 utbildningstimmar. För projektet har beviljats EU-stöd med 1 250 000 kronor.

"Det här är ett viktigt steg i vår strävan att utveckla en lönsam tillverkningsindustri i Sverige" säger Erik Stenfors, Koncernchef för NOTE. Utbildning kommer att krävas för de faser i utvecklingskedjan som vi satsar på inom landet."

"Projektet är angeläget för NOTE Torsby" säger Gerd Levin Nygren, VD för NOTE Torsby. "Vi har under flera år har genomfört en omfattande tekniksatsning genom vårt Centre of Excellence. Detta projekt bidrar till att långsiktigt trygga kompetensförsörjningen."

"Vi är naturligtvis stolta över att få den här utbildningen förlagd till Torsby och vi tror att vi genom samarbetet skola - näringsliv kan skapa en modern industriell utbildning. Jag tror också att närheten och samarbetet med en växande industri som NOTE kommer att vara positiv för våra elever och bidra till motivation och kanske vidare studier", säger Thomas Stjerndorff, Kommunchef i Torsby.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-20 18:51 V11.9.5-2