Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 oktober 2004

NOTE öppnar gymnasie-<br>utbildning i elektronik

NOTE Torsby utvecklar tillsammans med gymnasieskolan i Torsby en utbildning med inriktning pÄ elektronik. Utbildningen Àr ett pilotprojekt, som i förlÀngningen Àr tÀnkt att permanent erbjudas till elever i hela Sverige.
Pilotprojektet omfattar 24 elever och ca. 27 000 utbildningstimmar. För projektet har beviljats EU-stöd med 1 250 000 kronor.

"Det hÀr Àr ett viktigt steg i vÄr strÀvan att utveckla en lönsam tillverkningsindustri i Sverige" sÀger Erik Stenfors, Koncernchef för NOTE. Utbildning kommer att krÀvas för de faser i utvecklingskedjan som vi satsar pÄ inom landet."

"Projektet Àr angelÀget för NOTE Torsby" sÀger Gerd Levin Nygren, VD för NOTE Torsby. "Vi har under flera Är har genomfört en omfattande tekniksatsning genom vÄrt Centre of Excellence. Detta projekt bidrar till att lÄngsiktigt trygga kompetensförsörjningen."

"Vi Àr naturligtvis stolta över att fÄ den hÀr utbildningen förlagd till Torsby och vi tror att vi genom samarbetet skola - nÀringsliv kan skapa en modern industriell utbildning. Jag tror ocksÄ att nÀrheten och samarbetet med en vÀxande industri som NOTE kommer att vara positiv för vÄra elever och bidra till motivation och kanske vidare studier", sÀger Thomas Stjerndorff, Kommunchef i Torsby.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2