Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 25 oktober 2004

Ny röntgenorder till Sectra

Sectra har fÄtt en bestÀllning pÄ leverans av företagets radiologiska informationssystem (RIS) till Rikshospitalet i Oslo. OrdervÀrdet uppgÄr till cirka 5 Mkr.
Rikshospitalet anvÀnder sedan tidigare Sectras system för digital hantering av röntgenbilder, PACS, och installationen av det nya radiologiska informationssystemet inleds i början av 2005.

– Vi har ett stort antal kliniska specialiteter och valet av Sectras informationssystem Ă€r en del i vĂ„r strategi att effektivisera flödet av klinisk information. Genom en tĂ€tare integration mellan RIS och PACS kommer arbetsflödet sĂ„vĂ€l inom, som till och frĂ„n, röntgenavdelningen att rationaliseras. Det innebĂ€r bland annat att vi kommer att fĂ„ ut viktig medicinsk information snabbare till vĂ„ra kliniker, sĂ€ger Dr. Andreas Abildgaard vid Rikshospitalet.

Rikshospitalet Àr ett universitetssjukhus med mycket hög specialiseringsgrad som ofta konsulteras av andra sjukhus för specialistutlÄtanden. Sjukhusets radiologiska avdelning utför cirka 80.000 röntgenundersökningar per Är och varje undersökning innehÄller mellan 10 och 1.000 röntgenbilder. Genom att integrera remisser, patientdata och röntgenbilder skapas ett mer effektivt arbetsflöde. Den remitterande lÀkaren fÄr snabbare del av remissvar och bilder vilket bidrar till en effektivare och bÀttre vÄrd.

– Genom att tillhandahĂ„lla en komplett lösning för RIS och PACS som integreras med sjukhusets övriga IT-system kan vi bidra att ytterligare rationalisera arbetsflödet och korta vĂ€ntetiderna pĂ„ Rikshospitalet, sĂ€ger Åge SjĂ„fjell, VD för Sectra Norge AS.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2