Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 25 oktober 2004

Ny röntgenorder till Sectra

Sectra har fått en beställning på leverans av företagets radiologiska informationssystem (RIS) till Rikshospitalet i Oslo. Ordervärdet uppgår till cirka 5 Mkr.
Rikshospitalet använder sedan tidigare Sectras system för digital hantering av röntgenbilder, PACS, och installationen av det nya radiologiska informationssystemet inleds i början av 2005.

– Vi har ett stort antal kliniska specialiteter och valet av Sectras informationssystem är en del i vår strategi att effektivisera flödet av klinisk information. Genom en tätare integration mellan RIS och PACS kommer arbetsflödet såväl inom, som till och från, röntgenavdelningen att rationaliseras. Det innebär bland annat att vi kommer att få ut viktig medicinsk information snabbare till våra kliniker, säger Dr. Andreas Abildgaard vid Rikshospitalet.

Rikshospitalet är ett universitetssjukhus med mycket hög specialiseringsgrad som ofta konsulteras av andra sjukhus för specialistutlåtanden. Sjukhusets radiologiska avdelning utför cirka 80.000 röntgenundersökningar per år och varje undersökning innehåller mellan 10 och 1.000 röntgenbilder. Genom att integrera remisser, patientdata och röntgenbilder skapas ett mer effektivt arbetsflöde. Den remitterande läkaren får snabbare del av remissvar och bilder vilket bidrar till en effektivare och bättre vård.

– Genom att tillhandahålla en komplett lösning för RIS och PACS som integreras med sjukhusets övriga IT-system kan vi bidra att ytterligare rationalisera arbetsflödet och korta väntetiderna på Rikshospitalet, säger Åge Sjåfjell, VD för Sectra Norge AS.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-15 17:25 V11.9.0-2