Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 02 november 2004

Framtidens mönsterkort ur en ink-jet?

Framtidens mönsterkortstillverkning kan komma att bli betydligt smidigare och enklare. Seiko Epson utvecklar en teknik som gör det möjligt att skriva ut korten likt principen av en bläckstråleskrivare. I april 2007 hoppas man sätta tekniken i produktion.
Tekniken bygger på två olika sorters bläck. Ett ledande och ett isolerande. Det isolerande bläcket är ett organiskt bläck vars beståndsdelar ännu är hemliga. Det ledande bläcket kan vara baserat på både Silver, Magnesium, Aluminium eller Nickel. På ett testkort som visats upp har man tillverkat ett 20-lagerskort med en ledarbredd på 50 mikrometer och ett isolationsavstånd på 110 mikrometer. Ledartjockleken var 4 mikrometer och totalt hade kortet 2480 anslutningar. I framtiden hoppas bolaget kunna tillverkare kort med ledarbredder på 15 mikrometer.

Läs mer om detta på evertiq europa (in english)

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2