Mjukvara | 03 november 2004

MontaVista och NEC i Linuxsamarbete

MontaVista Software och NEC Electronics Corporation har ingått ett strategiskt partnerskap för att integrera och optimera MontaVistas Linux för NEC Electronics inbyggda hårdvaruplattformar.
Teknologierna från de båda företagen ska göra det möjligt för systemtillverkare att konstruera produkter med lägre totala utvecklingskostnader och kortare tid till marknaden. Det långsiktiga samarbetet innebär att MontaVista Software ska förse NEC Electronics med MontaVistas Linuxplattformar för användning i NECs lösningar för mobiltelefoner, digital hemelektronik och fordonsnavigation.

“Nu när inbygga system blir allt mer komplexa söker marknaden efter nya sätt att utveckla systemprodukter. Tillverkarna vill ha robusta, lättanvända lösningar som kan minska en del av komplexiteten och hjälpa dem att differentiera sina produkter,” säger Seiji Mitsuoka, chef för Software Strategy Planning hos NEC Electronics Corporation. “Vi beslöt att utöka vår relation med MontaVista Software eftersom de är kända som en förstarangens leverantör av systemplattformar. Partnerskapet representerar vår ömsesidiga satsning på att gynna utvecklingen av nya sofistikerade inbyggnadstillämpningar.”

NEC Electronics går också med i MontaVistas LSP Certification Program och skall ta fram Linux Support Packages (LSPs) för MontaVista Linux Professional Edition. Supportpaketen är kompatibla med en stor mängd applikationsprogram. NEC Electronics ska dessutom vara återförsäljare av MontaVistas Linux och erbjuda teknisk support och konstruktionstjänster åt kunder som arbetar med projekt som baseras på MontaVistas Linux.

NEC Electronics och MontaVista Software diskuterar f.n. gemensam utveckling av en integrerad utvecklingsmiljö (IDE) för processorer med flera kärnor, t.ex. ARM.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2