Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 12 november 2004

Note förberedda på blyfritt

I samband med Elmiamässan i Jönköping 9-12 november presenterar NOTE en genomgripande satsning för att möta EU:s krav på blyfri produktion. Omställningen till blyfritt berör hela den europeiska EMS-branschen och skall vara genomförd till den 1 juli 2006.
EU-bestämmelser tillåter från och med den 1 juli 2006 enbart blyfri produktion av elektronik, en förändring som berör den europeiska EMS-branschen. NOTE som arbetat med omställningen under ca tre års tid, lanserar nu ett totalt erbjudande för bl a svenska produktägare. Erbjudandet omfattar tre nivåer av samarbete: helhetsansvar - fullständigt ansvar för konverteringen av en produkt till blyfritt. BOM-analys - genomgång av berörda komponenter. Utarbetande av Roadmap -konverteringsplanering: inkluderande bl a behov av BOM-analys, test och omkonstruktion.

NOTE har i partnerskap med SMT, Kinas representant i det globala nätverket ems-ALLIANCE, utvecklat en modell för blyfri produktion. SMT kan idag leverera också volymproduktion med en blyfri lösning.

"Genom att vi redan för tre år sedan påbörjade omställningen till blyfritt har vi nu nått så långt att vi sedan en tid levererar blyfri produktion", berättar Anders Söderbärg. Vi ser dessutom en snabbt ökande efterfrågan på blyfritt och vi räknar med att den utvecklingen kommer att accelerera fram till den 1 juli 2006." Detta skriver Note i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1