Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 15 november 2004

Globalt genomslag för EUs blyförbud

De skärpta miljölagstiftningarna inom den Europeiska Unionen har fått genomslag i hela världens elektronikindustri. Det visar en undersökning som komponentdistributören Avnet genomförde tillsammans med Technology Forecasters i somras. Övergången till de mindre miljöfarliga materialen ser ut att gå snabbare än väntat.
Ett femtiotal komponenttillverkare och ett tiotal kontraktstillverkare tillfrågades i undersökningen. Merparten av dem var nordamerikanska, ett antal var europeiska och resten var asiatiska. Av de tillfrågade komponenttillverkarna svarade över hälften att man räknar med att mer än 50 % av beställningarna nästa år kommer att gälla blyfria produkter. Hela 94 % av de tillfrågade komponenttillverkarna utvecklar idag produkter som uppfyller RoHS-direktivet. För 28% av de tillfrågade komponenttillverkarna står de blyfria leveranserna för 25 % av leveranserna.

Flextronics, Sanmina och Solectron, liksom 2/3 av alla tillfrågade kontraktstillverkare, räknar med att deras produktion kommer uppfylla RoHS-direktivet från 1 Juli 2006.

Telekomutrustning är undantagen EUs direktiv fram till 2010 men elektronikföretag som Sony, Nokia och Motorola har en striktare miljöpolicy vilket gör att EUs undantag kanske inte kommer att göra så stort utfall trots allt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1