Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 november 2004

Kitron övertar 100% i Flen

Kitron övertog i februari i år 51% av ett nybildat bolag som startades efter HGL Flens konkurs. Nu tar den norska kontraktstillverkaren över de resterande 49% av bolaget.
Enligt överenskommelsen fick Kitron den 19 februari i år 51% av aktierna och Sörmlandsbanken 49%. Kitron fick även en option om att ta över Sörmlandsbankens andel. Denna har man nu utnyttjat.

- Kitron Flen är viktigt för koncernens satsning på marknaderna medicin och industri. Vi förväntar oss en positiv inledning av 2005. Kitron har anpassat bolagets kostnader till förväntad framtida omsättning, säger Jan T. Jørgensen, nytillträdd koncernchef hos Kitron.

Tillväxten på den svenska marknaden för kontraktstillverkning har enligt analytikerfirman iSuppli i år legat på 14%. Kitron uppger att man under samma period i Sverige har haft en organisk tillväxt på 20%. Tillväxten i Sverige inklusive Flen uppges vara cirka 50%.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1