Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 november 2004

Flex förvärvar inom mobila nät

Flextronics Network Services har förvärvat enheterna för mobil nätverksbyggnation och -underhåll inom Lounet Ltd and Tikka Networks Ltd. Båda dessa företag ingår i Elisa-koncernen.
Affären innebär att Flextronics Network Services kommer att tillhandahålla byggnations-, installations- och underhållstjänster för nätverk inom GSM, UMTS och Micro Link för de sydvästra och östra delarna av Finland. Alla medarbetare i orterna Turku, Joensuu and Siilinjärvi, kommer att erbjudas fortsatt anställning inom Flextronics Network Services.

"Tikka Networks har inte den konkurrenskraft som krävs inom dessa områden, det är därför ett naturligt steg att outsourca byggnations- och underhållstjänsterna till Flextronics Network Services", säger Jari Simpanen, VD för Tikka Networks Ltd.

"Lounet Ltd. har under många år anlitat underleverantörer för nätverksbyggnation. Outsourcing av byggnations- och underhållstjänster till en extern partner är en logisk lösning, och denna affär ligger helt i linje med vår strategi", säger Olavi Johansson, VD för Lounet Ltd.

"Denna affär stärker vår strategi att bredda oss geografiskt och bli mer konkurrenskraftiga inom radioteknik. Genom att vara oberoende och ha bred kompetens samt geografisk täckning, blir vi ännu mer effektiva i att leverera service på plats, till Elisa och andra kunder," säger Pekka Hyvönen, ansvarig för Flextronics Network Services verksamhet i Finland.

Avtalet beräknas träda i kraft den 30 november 2004.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1