Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 november 2004

Rimaster tar över polsk verksamhet

Rimaster har tecknat avtal om övertagande av en produktionsenhet i Gorzow med 500 anställda. Med VW som största kund är det en verksamhet med väl utbyggda kvalitetssystem och en fungerande logistik. Affären genomförs för att stärka Rimaster inom segmentet ”Transportfordon”.
- Detta innebär inte i sig att vi kommer att transferera mer produktion till Polen, men det ger oss ännu bättre möjligheter att inrikta tillverkningsprocesserna på respektive fabrik på olika sätt och därigenom kunna placera olika typer av produkter i den miljö de passar bäst, säger Per Carlsson, styrelseordförande och huvudägare i Rimaster AB.

- Vi vill ju erbjuda våra kunder en enkelhet i sin vardag, bland annat genom att som leverantör kunna hantera hela deras affär på ett kostnadsoptimalt sätt. Denna affären tror vi gör oss ännu bättre på detta, berättar Mikael Holmqvist, ansvarig för Rimasters Polska enhet.

- Vi upplever själva att vi står starka inom våra andra segment, särskilt inom segmenten ”Specialfordon” och ”Industriautomation” har vi stora framgångar för tillfället. Nu kommer vi att stå bättre rustade även inom ”Transportfordon” och vi tror även att affären kommer kunna påverka våra övriga segment positivt, säger Per Carlsson.

För Rimaster innebär affären en kraftig ökning av antalet anställda och man framöver kommer att vara drygt 800 anställda fördelat på de tre produktionsenheterna. Övertagandet sker från 1 januari 2005.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1