Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 november 2004

Inköpare utpressade leverantör

En 50-årig inköpare anställd vid en Ericssonenhet utpressade en av Ericssons norska underleverantörer på 100.000 kronor. Under den pågående rättegången minns inköparen ingenting.
Tidigare i år greps 50-åringen av polisen. Han erkände då att han försökt utpressa en av sin arbetsgivares underleverantörer på pengar. Detta skriver Svenska Dagbladet.

50-åringen krävde personligen en muta på 100.000 kronor för att stryka ett krav om 1,7 miljoner kronor på underleverantören. Ericsson hade upptäckt att det norska bolaget fått för mycket betalt. Om hela summan skulle återkrävas med en gång riskerades leverantören att gå i konkurs.

Enligt åtalet tog 50-åringen direktören för det norska bolaget avsides och tecknade "100 K" med pekfingret på bordet två gånger. Direktören undrade om det skulle komma en faktura på summan men 50-åringen förklarade då att det var till honom själv, skriver Svenska Dagbladet.

Enligt Svenska Dagbladet tog den norske direktören kontakt med norsk polis och med Ericsson. Vid ett möte på Arlanda senare som 50-åringen ordnat hade han inga pengar med sig. I stället var han försedd med dold mikrofon.

Under rättegången igår mindes han nästan ingenting och hade svårt att tala. Fälls han blir påföljden psykiatrisk vård, skriver Svenska Dagbladet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1