Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 november 2004

Världens minsta Gyro-sensor från EPSON

Seiko Epson Corporation (”EPSON”) meddelar att en gemensam utvecklingssatsning med NGK Insulators, Ltd. (”NGK”) har resulterat i utveckling av en gyro-sensor, i sitt slag världens minsta.
Den nya gyro-sensorn, XV-3500CB, planeras gå i produktion under December 2004. Det är EPSONS’s första försök att expandera sortimentet av kvartskristallprodukter till detta område. Den nya sensorn ståtar med unik stabilitet tack vare att man har använt monokristallisk kvartskristall till det nyutvecklade gyroelementet. Genom att använda EPSON’s kristallmikroprocessningsteknologi, analog lågeffektskretsteknik samt förpackningsteknologi, kunde den gemensamma utvecklingsgruppen få fram en gyro-sensor med dimensionerna 5,0x3,2x1,3 mm. Detta säger man, är världens minsta gyro-sensor med integrerad drivkrets. Denna sensor i subminiatyrformat med vinkelhastighet är konstruerad för att passa i system som korrigerar kameravibrationer. Sensorn gör det enklare att konstruera kompakta digitalkameror, kameratelefoner och andra produkter som skall förses med rörelsekorrektion. EPSON ser bortom sitt konventionella område inom tidtagningsområdet och medverkar aktivt inom det nya området med sensorer. EPSON ser detta som ett nytt affärsområde. Framöver kommer företagets utveckling att riktas mot nya produkter som använder sensorer för rörelsedetektering. Utvecklingsarbete som riktar sig till enklare produkter som spelmaskiner, säkerhetsutrustningar etc. på den ena sidan, till navigationssystem, tillämpningar för gyroskop och liknande mer komplexa apparater på den andra.

Specifikation av den nyutvecklade gyro-sensorn XV-3500CB


Specifikationer
Matningsspänning 2.7 to 3.3V
Utnivå i utgångsläge 1.35V
Detekteringsområde 100 grader/s
Känslighet 0.67 mV/grad/s
Linearitet +/-5% FS
Dimensioner 5.0 x 3.2 x 1.3 mm

Detta meddelar ACTE i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2