Komponenter | 25 november 2004

Hårda tider väntas för chip

Halvledarindustrin står inför ett mörkt första halvår 2005. Däremot väntas vändningen komma från och med andra halvåret nästa år.
Detta skriver Dagens Industri som hänvisar till intervjuer med ASML’s avgående VD Doug Dunn och ST Microelectronics blivande operative chef Alain Dutheil, som AFX News har gjort. Korrektionen sker bland annat hos distributörer som har överskattat sina behov. Samt vissa kunder som har överskattat efterfrågan, enligt Doug Dunn.

Branschen kommer att följa julhandeln för att bättre försöka bedöma omfattningen av den lagerkorrigering som pågår och som tyder på en pressad inledning av 2005, säger Alain Dutheil. Halvledarbranschen väntas växa med cirka 5 procent nästa år bedömer Alain Dutheil, som tror att de flesta distributörerna väntar till efter jul för att se vad som händer.

Digital-TV, telekom och fordonselektronik förväntas driva på efterfrågan 2005, oberoende av lagerkorrigeringar, enligt Alain Dutheil. Detta skriver Dagens Industri.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1