Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 26 november 2004

Senea slåss på marknad värd 9 miljarder

Seneas VD Bengt Sundling säger i en intervju till DI.se att han hoppas på en omsättning kring en miljard inom tre år.
Senea, som sysslar med M2M i form av fjärravläsningslösningar till elmätare, har nu lagt fullt fokus på den svenska marknaden. Senea har som företag legat i malpåse då de inte arbetat mot kund på ca ett halvår. Nu börjar företaget ta fart igen och leveranserna är åter igång till storkunden Vattenfall.

Efter riksdagsbeslutet om att landets samtliga elmätare skall läsas av varje månad har en stor marknad öppnats för Seneas produkter och tjänster. Branschorganiosationen Svensk Energi beräknar att en miljon elmätare per år skall bytas ut till halvårsskiftet 2009.

Senea väljer att arbeta tillsammans med ett antal samarbetspartners. Där installation, förvaltning, underhåll och teknisk assistans utvecklas. "När det gäller totalentreprenader över 50.000 kunder kommer vi offerera dessa i samverkan. Vi kan mycket väl vara den som frontar mot kunden men vi gör det i joint venture eller konsortialavtal med en partner", säger Bengt Sundling till DI.se.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1