Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 15 augusti 2005

Saab får miljardorder

Saab fÄr bestÀllning vÀrd 1 miljard pÄ radarvarnare till Tysklands Tornadoflygplan.
Saab Avitronics har fÄtt en bestÀllning pÄ serieproduktion av radarvarnarutrustning för Tysklands Tornadoflygplan. Ordern Àr vÀrd cirka 1 miljard svenska kronor och bestÀllare Àr EADS i Tyskland som agerar pÄ uppdrag av det europeiska flygplanskonsortiet Panavia.

Radarvarnarsystemet frÄn Saab Àr en betydande del av en större uppgradering av tyska Tornadoflygplan.

- Vi Àr mycket stolta över att vi Àr utvalda att leverera radarvarnarsystemet till en kund med sÄ högt stÀllda krav. Tornadoflygplanen kommer att fÄ ett mycket modernt system med topprestanda och vi pÄ Saab Àr nu etablerade pÄ ytterligare en plattform pÄ marknaden inom radarvarnare, sÀger Björn Erman, chef för affÀrsenheten Saab Avitronics.

- Kontraktet Àr en följdbestÀllning av ett utvecklingsuppdrag som Saab fick 2001. Arbetet kommer att utföras i JÀrfÀlla och leveranserna ska starta slutet av 2006 och pÄgÄ till 2009.

Radarvarnare anvÀnds för underrÀttelseinhÀmtning och för att identifiera och varna för hot i omgivningen. Saab har radarvarnare med mycket avancerad signalbehandling som ger systemet god prestanda Àven i mycket tÀta signalmiljöer. Systemet har ocksÄ en modulÀr arkitektur sÄ att det enkelt kan uppgraderas, till exempel med nya funktioner för hotidentifiering och ytterligare frekvensomrÄden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1