Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 18 augusti 2005

Axis och Convergint tar nätverksvideoorder

Axis Communications meddelar idag att företagets samarbete med Convergint Technologies LLC, en nordamerikansk systemintegratör som specialiserat sig pÄ brand-, larm-, sÀkerhets- och energihantering, har resulterat i flera stora nÀtverksvideoaffÀrer.
Convergint har installerat Axis nÀtverkskameror utrustade med ström via Ethernet (Power over Ethernet, PoE) Ät Pasadena Independent School District i Pasadena, Texas, och Swedish Hospital i Seattle, Washington. Installationen i Pasadena omfattar ungefÀr 200 Axis nÀtverkskameror, och i sjukhusinstallationen ingÄr mer Àn 100 nÀtverkskameror. Axis och Convergint har Àven samarbete i Kanada med en nÀtverksvideoinstallation för Telus, en av landets största teleoperatörer.

- Vi har sett att sÀkerhetsbranschen byter till IP-baserad teknik i allt större utstrÀckning. Axis Àr en stor aktör pÄ omrÄdet och genom samarbetet har vÄr sÀkerhetsverksamhet kunnat vÀxa i takt med att gammal teknik har bytts ut, sÀger Dan Moceri, vd för Convergint.

Installationen i Pasadena ger ökad sÀkerhet pÄ 32 grundskolor i distriktet. Tack vare att systemet Àr IP-baserat kan distriktet enkelt lÄta polisen ta del av bildmaterialet via Internet. PÄ Swedish Hospital har Convergint ersatt sjukhusets gamla analoga system med nÀtverksbaserad videoteknik. Axis nÀtverkskameror anvÀnds nu för sÀkerhetsövervakningen pÄ sjukhusomrÄdet i nÀrheten av centrala Seattle. Systemet kommer att utökas framöver och Àven omfatta sjukhusets satellitkliniker.

- Samarbeten som detta ger oss större möjligheter att utöka vÄr nÀrvaro pÄ den nordamerikanska marknaden och vÀxa inom viktiga vertikala marknadssegment som utbildning-, hÀlsovÄrd- och telekommunikation. VÄrt samarbete med Convergint Àr mycket vÀrdefullt och vi kommer bÄda att kunna dra fördel av det i kommande projekt, sÀger Ray Mauritsson, vd för Axis Communications.

Axis och Convergint inledde sitt samarbete i mars 2005 nÀr Convergint anslöt sig till Axis Channel Partner Program.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1