Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 september 2005

Wintechs satsning i Estland lyckad

När den svenska EMS-leverantören Wintech år 2004 gick in som ägare av IPM Elektroonika AS kompletterade man den svenska verksamheten med tillverkning i lågkostnadsland för lämpliga produkter. Satsningen har varit lyckosam och IPM har haft en mycket god tillväxt det senaste året.
Idag är den geografiska spridningen på omsättningen som följer: Sverige 60 %, Estland 33 %, Danmark 5 %, Finland 1 % och Island 1 %.

Sedan Wintech gick in som ägare 2004 har antalet anställda växt från 26 till dagens 70. Ett antal nya kunder har tillförts, men framförallt har organisationen förstärkts för att ta hand om framtida projekt. Med dagens organisation har IPM kapacitet att öka antalet anställda med minst 50 %.

Tillverkningen i Estland är inriktad på små och medelstora serier SMD, TH och systemmontage. Investeringar pågår för att inom kort erbjuda blyfri produktion på IPM. Idag erbjuds blyfri produktion på Wintech i Fagersta.

För större serier använder Wintech sina samarbetspartners i Kina. "Våra kunder kan ha en svensk affärspartner som hanterar hela logistikkedjan och alla faser i produktens industrialisering och livscykel" säger Mikael Rehnberg, VD Wintech.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1