Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 oktober 2005

Sony Ericsson vinst väntas bli 1 miljard

Sony Ericsson, väntas förbättra sitt resultat under årets tredje kvartal jämfört med årets andra kvartal.
"Vi räknar med att Sony Ericsson har kunnat bibehålla eller möjligtvis ökat sin marknadsandel något, med tanke på att modellen K750 levererats i fulla volymer under kvartalet", säger Gartners analytiker Carolina Milanesi till Nyhetsbyrån Direkt.

Sony Ericssons vinst före skatt väntas uppgå till cirka 978 miljoner kronor under årets tredje kvartal, enligt en sammanställning av 25 analytikers prognoser gjord av SME Direkt. Prognosen kan jämföras med ett resultat på cirka 783 miljoner kronor för andra kvartalet 2005.

Sony Ericsson räknar med att över 720 miljoner mobilenheter säljs i år på världsmarknaden. För helåret 2005 räknar analytiker med att Sony Ericsson säljer sirka 49 miljoner mobiltelefoner. Detta skulle enligt analytikerna ge Sony Ericsson en försäljning på 6731 miljoner euro och ett resultat före skatt på 396 miljoner euro.

Sony Ericssons delårsrapport släpps på måndag.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2