Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 02 november 2005

Saab och TietoEnator bildar bolag i Finland

Saab och TietoEnator bildar ett gemensamt Joint Venture kallat TietoSaab Systems Oy och blir dÀrmed en viktig leverantör av militÀra och civila sÀkerhetslösningar i Finland. Samtidigt fördjupar ocksÄ Saab samarbetet med TietoEnator avseende IT-support. Saab fÄr dÀrmed ocksÄ tillgÄng till en lÄngsiktig och sammanhÄllen IS/IT support.
– Finland Ă€r en viktig marknad för oss. Med detta joint venture bygger vi dĂ€r upp en lokal kompetens inom ledningssystem, bĂ„de för militĂ€ra och civila Ă€ndamĂ„l. Vi vill vara en lĂ„ngsiktig partner för vĂ„r finska kund och detta kommer ocksĂ„ att bli en plattform för exportaktiviteter utanför Finland, sĂ€ger Dan-Åke Enstedt, chef för Saab Systems.

TietoEnator kommer att Àga 60% och Saab 40% av SaabTieto Systems Oy dÀr Àven Saab Àgda Elesco kommer att ingÄ. Bolaget kommer att erbjuda avancerade ledningssystem, datastöd och underhÄll bÄde för det finska försvaret och för civila sÀkerhetslösningar i Finland.

SaabTieto Systems Oy startar den 1 januari 2006 och kommer att ha sin huvudsakliga verksamhet i Finland.

Parallellt med bildandet av SaabTieto Systems Oy, etablerar Saab och TietoEnator ett IT Support samarbete. Saab har behov av att rationalisera och effektivisera sin IT-verksamhet och genom ett fördjupat samarbete med TietoEnator, kommer detta förÀndringsarbete att drivas gemensamt under en 4-Ärs period. TietoEnator Àr ocksÄ en partner som kan följa Saab pÄ den internationella marknaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1