Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 november 2005

Elektronik Partner tillverkar<br> Bitfire för Arrows räkning

Arrow satsar på att öka kunskapen om ARM7 och FPGA genom att hålla utbildningar och workshops för utvecklingsingenjörer. Elektronik Partner i Vänersborgs roll i samarbetet är att producera labplattformen som används vid utbildningarna.
Michael Andersson på Arrow engineering säger följande om samarbetet: - Vi på Arrow Engineering ser en klar trend i marknaden för ARM baserade microprocessorer på Arrow. Samtidigt har vi ett stort antal aktiva leverantörer på vårt linecard som har intensivt fokus på att erbjuda nya derivat i segmentet. Som en reaktion på detta har vi valt att själva ta fram en egen och helt unik utvecklingsplattform för ARM och FPGA. Vi kallar denna plattform Bitfire och baserar kortet kring en serie workshops. För att på kort tid med maximal flexibilitet och minimal risk tillverka kortet samarbetar vi med Elektronik Partner. Elektronik Partner har vi genom vår försäljning redan goda relationer med idag och det kändes naturligt att göra detta tillsammans.”

Tomas Granlund Produktionschef på Elektronik Partner, har följande syn på samarbetet: - Arrow är en av våra största och viktigaste leverantörer. Vi ser produktionen av Bitfire plattformarna som ytterligare ett steg i ett djupare samarbete mellan företagen och vår förhoppning är att de personer som kommer i kontakt med plattformen även ser
möjligheterna till att utnyttja Elektronik Partner i framtida egna elektronikprojekt.

Klicka här för mer info om Bitfire (www.bitfire.se).
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1