Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 04 januari 2006

Cetec Electric sålt till Active Capital

Active Capital AB har förvärvat Malmöbaserade Cetec Electric AB med 55 anställda. Cetec är verksamt inom tillverkning och försäljning av elfördelningsprodukter, vilket bl a innefattar kapslad elutrustning inom låg- och mellanspänning för bygg- samt industrisektorn.
Ceteckoncernen omsätter drygt 70 mkr och kommer att utgöra basen för ett nytt affärsområde inom Active Capital. Köpeskillingen till de två grundarna, Mårten Hansson och Christer Rydberg som båda fortsätter i företaget, uppgår till 13,9 mkr vid tillträdet. Tilläggsköpeskillingar baserade på den framtida resultatutvecklingen kan maximalt utgå med 10 mkr.

Förvärvet av Cetec Electric förväntas ha en positiv resultatpåverkan med cirka 2 kr per aktie för Active Capital under 2006.

Samordningsvinster kommer att finnas mellan Cetec och Sonesson Inredningar, både avseende produktion av plåtdetaljer och avseende montering/tillverkning i Polen, där Cetecs verksamhet samordnas med SONO Poland Sp.zo.o.

”Cetec är verksamt i en intressant och fragmenterad bransch med möjlighet till kompletterande förvärv. Företaget är välskött och erbjuder sina kunder intressanta och effektiva tekniska lösningar. Vi ser mycket positivt på att medverka i företagets utveckling”, säger Thomas Bolmgren VD i Active Capital.

”I Active Capital har vi hittat en ägare med stor erfarenhet av industriell tillverkning. Cetec och dess personal får en stark ägare som tillför kompetens och det finns många intressanta synergier. Vi tycker också att Active Capital får ett innovativt företag med ett brett eget produktutbud. Vi övergår från att vara egenföretagare till att bli företagsledare för ett dotterbolag i en större koncern, något som känns både intressant och stimulerande”, säger Mårten Hansson och Christer Rydberg grundare av Cetec.

Lars Weibull AB har varit rådgivare i affären.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-14 11:24 V11.8.1-2