Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 04 januari 2006

Cetec Electric sålt till Active Capital

Active Capital AB har förvÀrvat Malmöbaserade Cetec Electric AB med 55 anstÀllda. Cetec Àr verksamt inom tillverkning och försÀljning av elfördelningsprodukter, vilket bl a innefattar kapslad elutrustning inom lÄg- och mellanspÀnning för bygg- samt industrisektorn.
Ceteckoncernen omsÀtter drygt 70 mkr och kommer att utgöra basen för ett nytt affÀrsomrÄde inom Active Capital. Köpeskillingen till de tvÄ grundarna, MÄrten Hansson och Christer Rydberg som bÄda fortsÀtter i företaget, uppgÄr till 13,9 mkr vid tilltrÀdet. TillÀggsköpeskillingar baserade pÄ den framtida resultatutvecklingen kan maximalt utgÄ med 10 mkr.

FörvÀrvet av Cetec Electric förvÀntas ha en positiv resultatpÄverkan med cirka 2 kr per aktie för Active Capital under 2006.

Samordningsvinster kommer att finnas mellan Cetec och Sonesson Inredningar, bÄde avseende produktion av plÄtdetaljer och avseende montering/tillverkning i Polen, dÀr Cetecs verksamhet samordnas med SONO Poland Sp.zo.o.

”Cetec Ă€r verksamt i en intressant och fragmenterad bransch med möjlighet till kompletterande förvĂ€rv. Företaget Ă€r vĂ€lskött och erbjuder sina kunder intressanta och effektiva tekniska lösningar. Vi ser mycket positivt pĂ„ att medverka i företagets utveckling”, sĂ€ger Thomas Bolmgren VD i Active Capital.

”I Active Capital har vi hittat en Ă€gare med stor erfarenhet av industriell tillverkning. Cetec och dess personal fĂ„r en stark Ă€gare som tillför kompetens och det finns mĂ„nga intressanta synergier. Vi tycker ocksĂ„ att Active Capital fĂ„r ett innovativt företag med ett brett eget produktutbud. Vi övergĂ„r frĂ„n att vara egenföretagare till att bli företagsledare för ett dotterbolag i en större koncern, nĂ„got som kĂ€nns bĂ„de intressant och stimulerande”, sĂ€ger MĂ„rten Hansson och Christer Rydberg grundare av Cetec.

Lars Weibull AB har varit rÄdgivare i affÀren.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2