Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 januari 2006

Wintech höjer kapaciteten i Estland

Som ett led i expansionen med fabriken i Tallinn har Wintech köpt in en automatiserad ytmonteringslina med en kapacitet på 21.000 komponenter/timme.
2005 säkrades organisationen för att kunna öka personalstyrkan med 50 % och nu tas nästa steg där ytmonteringskapaciteten ökas avsevärt. En synergieffekt med fabriken i Fagersta är att ytmonteringslinorna i fabrikerna är ”speglar” av varandra. Alla processförbättringar kan därför implementeras i båda fabrikerna samtidigt och vid verifiering av resultaten fås feedback från båda fabrikerna.

Ugnen till ytmonteringslinan är en Virtronic Soltec köpt från Eltraco. Dessutom finns nu en ny blyfri våglödningsutrustning i Tallinnfabriken, som därmed har både bly- och blyfri våglödning. ”Vi har nu samma resurser att producera i enlighet med RoHS-direktivet i båda fabrikerna.” säger VD Mikael Rehnberg och fortsätter.

”På konstruktionssidan kan Wintech ytterligare hjälpa kunderna med anpassning till RoHS-direktivet. Vi gör en BOM- och produktanalys åt kunden, tar fram prototyper och redovisar i en rapport resultaten inför serieproduktion”, avslutar Rehnberg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2