Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 02 februari 2006

Samsungs lcd-tv nummer 1 000 000

En miljon sÄlda lcd-tv av samma modellserie efter ett Är. Var tjugonde lcd-tv som sÄldes i vÀrlden var en i serien R51 frÄn Samsung.
PÄ tisdagen passerade Samsungs populÀra lcd-tv-modell den magiska grÀnsen. Det Àr den första platta tv:n frÄn Samsung som nÄr den försÀljningsnivÄn.

Den globala marknaden för lcd-tv överskred 19,6 miljoner enheter under 2005, enligt iSuppli. Det betyder att var tjugonde sÄld lcd-tv var en frÄn Samsung i
serien R51.

Produktionslinjen som producerar R51 nÄdde sÀljvolymen ett Är efter starten av tillverkningen. Den började tillverkas i februari 2005. R51 Àr en av flera modellserier inom lcd-tv som Samsung erbjuder.

R51-serien kÀnnetecknas av den tydliga V-formationen i designen. I serien ingÄr tv-storlekar mellan 23 och 40 tum. Nu kan tv-modellen sÀlla sig till de framgÄngsrika produkter som sÄlt riktigt bra över hela vÀrlden frÄn Samsung.

UtmÀrker sig med V Serien har en utprÀglad design. Den följer inte enbart det traditionella fyrkantiga konceptet för tv. De raka linjerna bryts av i en V-formation i tv:ns underkant. Det sÀrskiljer den frÄn mÄnga andra tv-apparater. UtmÀrkande Àr den stilrena elegansen med minimalistiska drag i svart och silver. Tv:n har vunnit stort gehör bÄde för sin prestanda och för den utmÀrkande designen. Serien R51 fick det prestigefyllda designpriset IF Design Award under 2005 för sin innovativa design.

NÀr serien lanserades i de nordiska lÀnderna lyftes den utmÀrkande designen och dess tekniska egenskaper fram. Exempelvis utökades fÀrgpaletten frÄn 16 miljoner till hela 3,2 miljarder fÀrger. DÀrtill hade tv:n bland annat en smart bildsensor och en personlig fÀrgkontroll.

Lcd-tv vÀxer starkt. Samsungs nordiske produktmarknadschef för tv, Robert Widerström, spÄdde vid lanseringen av modellserien R51 i Norden att 2005 skulle bli det Är dÄ mÄnga byter ut den vanliga tv:n mot en lcd-tv. - Vad vi kan se nu Àr att lcd-tv har vuxit sig stark och tagit ett kraftfullt grepp om marknaden för platt tv. Allt fler skaffar sig en lcd-tv dÀr hemma, sÀger han. - R51-serien Àr ett av flera olika designteman för platt tv frÄn Samsung. Den har snabbt blivit vÀldigt populÀr och sÀljer bra Àven pÄ vÄra breddgrader. 32-tums modellen LE32R51B men Àven 40-tummaren har sÄlt förvÄnansvÀrt bra.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2